Uhip

Om Uhip

Uhip är ett starkt växande varumärke med fokus på funktion. Deras främsta fokus är ryttare och ridsport, men deras ikoniska kappor och jackor gör sig minst lika snygga i skogen eller på stan som på hästryggen.

Uhip grundades ur idén att skapa en termokjol som är anpassad för hästryggen, med dragkedja fram och bak istället för i sidorna, och spännen som man fäster kjolen vid låren med. Idag erbjuder de allt från ridkjolar till kappor, jackor, ridbyxor och funktionströjor. Konceptet med funktion för väder kvarstår, och har numera breddats till alla väder och årstider med produkter som är anpassade för att kombineras och brukas lager på lager.

ROAS
45,35x
Return on ad spend

 

CTR
8,73%

Unik utgående CTR

 

 

Digital Marknadsföringsbyrå - Uhipwear Case 1
Trendflow

Mål

Här fanns det bara ett självklart mål: konverteringar. Uhip är ett drivet team som bland annat hanterar sitt organiska arbete på sociala medier internt. Men kunskap och resurser för att driva en strukturerad och lönsam annonsering saknades.

Lösning

Vårt arbete med Uhip är ett tydligt exempel på vad man kan uppnå genom ett grundligt annonseringsarbete i kombination med ett starkt och aktivt varumärke, med kvalitativa och åtråvärda produkter.

Nyckeln i Uhips framgång på Facebook och Instagram ligger i tydligt uppdelade målgrupper efter kundresan och en kontinuerlig testning för att komma fram till vilket slags innehåll och annonsutformning som producerar de främsta resultaten i vardera stadium. Här har vi även aktivt arbetat med att engagera nya målgrupper. Både genom produktfokuserade annonser och genom kampanjer som, trots vårt konverteringsmål, enbart fokuserar på att få nya personer att interagera med varumärket. Självklart har vi kunnat mäta en tydlig lönsamhet från dessa kampanjer också.

Digital Marknadsföringsbyrå - uhip NEG WEB 4K 709x343 1 e1593094259730
Om samarbetet​

”Samarbetet med Trendflow fungerar utmärkt. Vår kontaktperson är som en del av vårt marknadsteam, tar ansvar för resultatet och förekommer med idéer och synpunkter. Vi har nått ett resultat långt över våra förväntningar. Vi upplever Trendflow som mycket duktiga på det de gör. De är samarbetsvilliga och serviceminded, ställer alltid upp även om vi är sena med material från vårt håll.”

Ulrika Falkman, VD på Uhipwear AB