Om Brazil Jack

Cirkus Brazil Jacks historia sträcker sig från 1899 då Carl Rhodin, mer känd som den legendariske Brazil Jack, startade cirkusen som ännu bär hans namn. Idag är Cirkus Brazil Jack världens äldsta turnerande cirkus och Sveriges enda djurfria cirkus.

Cirkus Brazil Jack bjuder på gastkramande lindans på höga höjder, häpnadsväckande konster på rullskridskor, komiker samt enastående akrobater från bland annat Etiopien, Sydamerika och Ukraina. Cirkusen återupptog sina turnéer efter ett tvåårigt uppehåll på grund av pandemin och besökte olika städer och orter runtom i Sverige från tidig vår till sen höst.

Nyckeltal

Meta – Facebook och Instagram

Trafik från hemsida till Ticketmaster
46 396
Unika personer, drivet via Meta Ads

CTR
5,68%
Unik utgående CTR

Räckvidd
1 500 000
Unika personer

TikTok

Sålda biljetter
2 249
drivet via TikTok Ads

CTR
2,91%
Unik utgående CTR

Räckvidd
500 000
Unika personer

Mål

I samband med sina nya satsningar och efter två års uppehåll var målsättningen främst att driva försäljning till showerna. I samband med detta var ett ytterligare mål att stärka varumärket och nå ut till nya målgrupper på Tiktok, Facebook, Instagram och Google. Ett konkret mål är naturligtvis välfyllda shower och positiv avkastning på annonskostnaderna.

Lösning

Arbetet har skett på Metas plattformar Facebook och Instagram, samt på TikTok och Google i form av både SEM och SEO. Tack vare bredden av kanaler har vi kunnat nåt ut till en stor del av den svenska befolkningen (ca 17%) trots att arbetet har skett uteslutande digitalt.

Arbetet för Cirkus Brazil Jack har främst bestått av målgruppsoptimering och annonsstrategier. Någonting som har varit viktigt i arbetet är att skräddarsy annonsstrategin för vardera plattform. Så att varje målgrupp nås av rätt sorts innehåll som leder till konverteringar. 

Tack vare skalan av samarbetet har vi haft möjlighet att grundligt testa målgrupper, strategier och innehåll. Vi har kombinerat olika marknadsföringsstrategier för att nå och konvertera en målgrupp som tidigare inte visat intresse för cirkus.

”Samarbetet med Trendflow har varit fantastiskt! Vi har ökat vår biljettförsäljning och vi har kunnat nå målgrupper som vi inte har kunnat nå tidigare.”

Trolle Rhodin, VD/Cirkusdirektör

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom 48 timmar.

Företag

Trendflow Sweden AB
Magnus Ladulåsgatan 1,
118 63 Stockholm

Kontakt

08 446 860 20
info@trendflow.se