Om Brazil Jack

Den Rhodinska familjens cirkushistoria sträcker sig tillbaka till år 1899 då 28-årige Carl Rhodin (1871-1952), känd som Brazil Jack, startade cirkusen som ännu bär hans namn. Artistnamnet kom till som en hommage till den amerikanske nöjesidkaren William F Cody AKA Buffalo Bill, vars Wild West Show skördat stora framgångar i Europa under åren 1887-1893. Sålunda dominerades Brazils föreställningar de första åren av stora tablåer med diligensöverfall, kvinnorov och skottlossningar på menyn. Brazil var då den store hjälten som gick segrande ur alla striderna. 

Trendflows samarbete med Apotek 365 har varit fokuserat på att driva konverteringar via Facebook och Instagram. Då de redan är en etablerad e-handlare med en stabil mängd konverteringar och kundbas via andra kanaler så har det varit viktigt att kontrollera att vi verkligen ökar den totala mängden konverteringar via Facebook och breddar deras kundbas och varumärke.

ROAS
7,3x
Return on ad spend

CTR
3,45%
Unik utgående CTR

Mål

Då Apotek 365 är en e-handelsaktör är den primära målsättningen självklar; ökad försäljning och stabil avkastning via annonser på Facebook och Instagram. Dessutom det legat fokus på att försäkra att annonseringsarbetet aktivt når ut till nya målgrupper och ökar det totala antalet konverteringar och bredda kundbasen.

Lösning

Att driva konverteringar hos Apotek 365 som vi tydligt kunde spåra tillbaka och attribuera till just dessa kanaler krävde utförlig testning, både av produkter och vilken utformning som tilltalar den typ av köpbeteende som är vanligt för den här sortens e-handel.

För att försäkra oss om att vi verkligen breddar deras kundbas och att konverteringarna som uppmäts drivs främst via Facebook så har vi varit noggranna med att titta på om köpen kommer från personer som har klickat på en annons eller enbart sett den. Facebook mäter, som grundinställning, både konverteringar som genomförs av personer som har klickat på en annons och personer som har genomför handlingen inom en dag efter att de har sett en annons. När ett köp kommer in till en så pass stor aktör som Apotek 365 som enbart attribueras till att personer har visat annonsen så är det troligt att den huvudsakliga påverkan kommer från andra kanaler. Självklart är synergin av flera kanaler viktig, men då målsättningen är att öka försäljningen totalt sett så kan det vara missvisande att basera sina analyser på dessa siffror.

Vi har varit noggranna med att anpassa vår manuella optimering av annonser och målgrupper för att driva konverteringar som sker just från personer som har klickat från annonser till hemsidan. 

”Något från videon”

Trolle Rhodin, VD/Cirkusdirektör

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom 48 timmar.

Företag

Trendflow Sweden AB
Magnus Ladulåsgatan 1,
118 63 Stockholm

Kontakt

08 446 860 20
info@trendflow.se